A competition opened to think about the reconversion of the yahata civic hall (kitakyushu) built by Togo Murano. Our team wanted to give back the building to the citizens of Yahata, since they were the ones who protected the building against any demolition. Making an Ortus Conclusus by taking off the roof, keeping the structure, and thinking about a new program making the center of the building as a plazza in true continuity with the  exterior streets where different events can  be held depending on the seasons and the citizens needs.
A work awarded the 2nd prize. In collaboration with Romain Alies, Elsa Lherm Delorme, Selma Sbai and Kenichi Tanoue.

ground floor plan

longitudinal section

photomontage showcasing how the space could be used in winter.

photomontage showcasing how the space could be used in spring.

photomontage showcasing how the space could be used for a funeral memorial.

photomontage showcasing how the space could be used for a wedding ceremony.

photomontage showcasing 2nd floor meditation space.